Verschillende rundvleessoorten

Naast het vlees van de Wassenaarse runderen kopen we ook andere "soorten" rundvlees in. Dit komt van verschillende landen. Ieder land heeft zijn eigen karakteristiek ras. 

Met alle rundvlees soorten die wij aanbieden, geldt dat Henk de keurslager langs is geweest om te zien hoe de beestjes leven. Dierenwelzijn is een van onze belangerijkste pijlers binnen het bedrijf.

Wassenaars Roodbont

 

Wij kopen onze Wassenaarse Roodbont koe bij Ton en Jose Westgeest aan de Rijkstraatweg hier in Wassenaar. Wekelijks zoekt Henk de keurslager een koe uit op de boerderij. Het verbeterde roodbont is gefokt door het bekende Maas-Rijn-IJsselvee (MRIJ) te kruisen met een goed bevleesd ouderwetse Brandrode stier.

Van alle vleessoorten is het belangerijk dat we de oorkomst van de dieren weten. Waar ze zijn opgegroeid? Wat hebben ze te eten gekregen? Hoe oud worden ze? Hoe zijn ze behandeld? Wat voor medicijnen kregen ze? Wat is hen bijgevoerd? Dit zijn allemaal belangrijke vragen. U wilt natuurlijk weten wat u precies eet. 

 

 

 

De Wassenaarse roodbont koe loopt zo lang het weer het toe laat dag en nacht buiten. Ze krijgen géén preventieve antibiotica. Ze krijgen naast het gras wat er in de weide ligt wel een beetje bijvoeding in de winter. Dit zijn "restproducten" van bierbrouwerij, super duurzaam dus! 

Nadat het dier geslacht wordt gaan wij ermee aan de slag om voor u de lekkerste producten te maken. Dit doen wij met het van kop- tot- staart principe. We gebruiken alles, letterlijk tot op het bot! (voor onze huisgemaakt bouillon en fond)

Iers rundvlees

Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten, eten gras en hebben de ruimte. Dankzij de overvloedige regen groeit hun gras optimaal. In Ierland zijn er 50.000 boeren die rundvee houden. Het zijn kleine kuddes met gemiddeld 30 koeien. De boer kent zijn koeien en ze groeien liefdevol op.

De vleeskoeien in Ierland eten vrijwel uitsluitend gras. Dat proef je. Een andere belangrijke smaakfactor is de beweging die de koeien in Ierland hebben. Doordat ze veel bewegen ontstaat er een mooie vetdooradering (of zogenaamde marmering) van het vlees. En vet – dat met het bakken zich verspreidt – geeft smaak!

Pull Rundvlees uit Uruguay

Het rundvlees van PULL komt uit Uruguay, een klein land in Zuid-Amerika waar de manier van veeteelt generatie na generatie onveranderd is gebleven. Die achterstand in ontwikkeling is de afgelopen jaren omgeslagen in een groot voordeel, want de veeteelt in Uruguay heeft niet de nadelen die de moderne veeteelt in West-Europa kent. Het rundvlees is van het ras "Hereford" een typisch vleesras met een heerlijke donkere smaak. Deze runderen lopen vrijuit op de pampa's en kunnen eten wat ze willen. Dit is de meest diervriendelijke rundvleessoort die wij aanbieden. Ze worden nameljk ook nog eens op zeer humane manier geslacht. 

  • de meest natuurlijke veeteelt ter wereld.
  • stringente selectieprocedures
  • up-to-date certificering en controle
  • volledig HACCP gecertificeerd
  • humane manier van slachten

Groeneveld, Keurslager

Luifelbaan 26
2242KV Wassenaar
0705112481
0705112743

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten