Livar varkensvlees

Livar varkensvlees

Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is gefokt heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italie. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker. Het Livar varkensvlees heeft 3 beter leven sterren van de dierenbescherming gekregen.

Dierenwelzijn

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Een varken dat haar hele leven in alle rust en ruimte heeft kunnen rondscharrelen heeft nauwelijks stress ervaren. 

Daarom kunnen alle Livarvarkens rondscharrelen in een uitloop naar buiten. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. De varkens mogen zelf weten of ze buiten of binnen willen liggen.

Als Livar zijn we voortdurend bezig met innovatie van onze boerderijen om het de varkens nog beter naar hun zin te  maken. Op de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch wordt geëxperimenteerd door de varkens in een grote wei te laten lopen. Zonder stal dus. Ook in deze wei hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking. In de wei staat overigens wel een grote hut waar ze kunnen schuilen bij slecht weer.

Het varken groeit op onder omstandigheden die bij veel biologische bedrijven gelden echter, omdat Livar er voor kiest het voer lokaal te betrekken - niet biologisch maar wel CO-2 verantwoord- in plaats van het -biologische- voer in te laten vliegen vanuit Zuid-Amerika, mogen zij het stempel biologisch niet voeren.

Organisch is dan een veel gebruikte term maar die voeren we niet omdat het geen biologische draagkracht heeft.

Groeneveld, Keurslager

Luifelbaan 26
2242KV Wassenaar
0705112481
0705112743

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten